Oppskrift Fish and Chips

Hjemmelaget fish and chips til 4 personer

Norske poteter. Vi bruker en stor potet per person.
1 filet skrei
225g hvetemel, siktet
1 egg, vispet
2 ts bakepulver
375ml øl. Vi foretrekker en lokal India Pale Ale (IPA)
HAVSNØ, sort pepper og en klype kanelpulver
Norsk kaldpresset rapsolje
HAVSNØ flaksalt, sitronbåter og det tilbehøret du liker
Besøk våre nettsider for oppskrifter til hjemmelaget remulade og
amerikansk kålsalat.

Poteter
Varm ovnen til 250°C. Skjær potetene til den chipsfasongen du liker best. Legg dem først på et kjøkkenhåndkle for å trekke ut litt av fuktigheten. Flytt så potetene til et bakefat og dryss med litt rapsolje til potetene har en fin glans. Bruk hendene 🙂 Stek i ovnen i cirka 20 minutter eller til de er gyldne. Bruk en stekespade til å snu de et par ganger underveis.
Dryss med HAVSNØ før servering.

Fisk
Tørk torskefileten godt og skjær i ønskede stykker.

Hell hvetemelet og et vispet egg i en romslig skål og tilsett i ølet sakte mens du visper frityrrøreren. Ha på lokk og la røren hvile i kjøleskapet i 30 minutter.

Hell i nok rapsolje i en stekepanne (vi bruker en dyp jernpanne) til det dekker det tykkeste stykket med skrei. Varm oljen til den når 190°C. Test oljen ved å legge i et lite stykke lyst brød. Hvis det blir gyldenbrunt på 10 sekunder så er du klar til å frityrsteke.

Legg en fiskebit i frityrrøren om gangen til den er godt dekket. La fisken dryppe fra seg over røreren før du legger den i den varme oljen. I vår
panne kan vi steke 2 torskestykker om gangen. Frityrstek i 3-4 minutter til den er gyldenbrun og gjennomkokt. Legg den så på et fat med et par lag med papirhåndkler for å tørke. Sørg for at oljen er tilbake til 190°C før du gjentar prosessen til du er ferdig.

Strø med HAVSNØ og server!