Oppskrift Hamburger på Focaccia med hjemmelaget Ketchup

Fire gode burgere

1 egg
1 ts skarp fin sennep
1 sjalottløk, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
2 ts timian, finthakket
1 ts KRÅKEBOLLE
1/2 ts knust svart pepper
600 g kjøttdeig
Olivenolje
Jarlsberg ost

Bland de åtte første ingrediensene godt
i en bolle. Form fire burgere og pensle
med olivenolje. Grill burgerne slik du liker dem best. Legg på osten når burgeren er snudd. Serveres med skiver av rødløk, hjertesalat og hjemmelaget ketchup.

Hjemmelaget Ketchup

4 hele nelliker, knust
5 stk. allehånde, knust
1/4 ts selleriblad, finhakket
1/4 ts tørkede chiliflak
Knekk 1 til 2 cm av en kanelstang
800 g finhakket tomat
1 sjalottløk, finhakket
1 1/2 ts KRÅKEBOLLE™
1 ts svart pepper, knust
0,5 dl brunt sukker
1 dl epleeddik

Bland alle ingrediensene og la det småkoke i 1 time på middels varme til sjalottløken er myk. Fjern kanelstangen og småkok på veldig lav varme til den har en tykk og fin konsistens. Ketchupen vil ha en holdbarhet på ca. to uker ved oppbevaring i kjøleskap.

Focaccia

500 g siktet hvetemel
2 ts KRÅKEBOLLE
2 pakker tørrgjær
2 ts olivenolje
350 ml kaldt vann
HAVSNØ™ til å drysse på toppen

Bland mel, salt, gjær, olivenolje og
300 ml kaldt vann i en stor bolle. Rør sammen til deig og kna deretter i fem
minutter mens du gradvis tilsetter 50 ml kaldt vann. Kna i ytterligere 5 minutter og
tilsett mel etter behov.

Legg deigen i bollen, dekk til og la
den heve til dobbel størrelse.
Legg bakepapir på to stekebrett. Fordel deigen jevnt ut til alle kanter og la den heve i 1 time. Når den er ferdig hevet kan du lage et hullmønster på overflaten av deigen med fingeren.

Forvarm ovnen til 220c. Pensle med olivenolje, dryss med HAVSNØ og
stek i 20 minutter. Pensle på nytt med olivenolje når den er ferdig
og dryss HAVSNØ etter smak. Skjær i passende firkanter og del i to, så har du verdens beste hamburgerbrød.